torstaina, marraskuuta 23, 2006

Päivä vain

Valitsin blogini nimen Lina Sandellin ja Oscar Ahnfeltin virren Päivä vain ja hetki kerrallaan mukaan. Se löytyy virsikirjasta numerolla 338. Sekä hengellinen sanoma että kaunis melodia puhuttelevat minua. Voisi sanoa, että se on lempivirteni. Viimeksi lauloin sitä kesällä Malmin hautausmaan siunauskappelissa Helsingissä. Se oli ensimmäinen kerta, kun lauloin sitä ruotsinkielisenä Blott en dag.

Olen kuullut virrestä monia mielenpainuvia versioita. Eräs niistä oli vuosia sitten Jukka Leppilammen bluesversio Soukan kappelin konsertissa Espoossa. Silloin taisi mukana olla muitakin gospelmuusikoita. Muistankohan oikein, että Jaakko Löyttykin olisi siellä ollut? Levyiltäni se löytyy monena versiona, esimerkiksi Evie laulaa sen nimellä Day by day.



Eniten pidän kumminkin norjalaisen Arne Domnérus Kvartettin instrumentaaliversiosta LP-levyllä Evergreens fra Kanaan, Tio melodier som flyter av mjölk och honung. Vinyyli on vuodelta 1982 ja ostettu kirpparilta. Kappale alkaa minuutin pituisella mietiskelevällä pystybassoimprovisaatiolla, jonka jälkeen muut instrumentit liittyvät seuraan. Levyllä on kuuntelemisen arvoisia virsiä ja hengellisiä lauluja levollisina softjazzsovituksina.